I går gick jag 1 mil! Inte så mycket för de flesta, men för mig ett avsevärt avstånd. Jag brukar nu försöka få till den där milen nån gång under helgen. Av massor med olika orsaker och skäl. Kondition och träning förstås. Frisk luft, ljus och fågelsång förstås. Men ett av de viktigaste skälen är just tanke-gång.

Tänk så bra jag tänker när jag är i rörelse!

Jag är ett. Alltså hänger kropp å knopp ihop. Body & Soul. Tanke och handling. Jag vet ju att de låååååångsamma rörelser jag väljer att göra varje morgon stimulerar såväl mitt intre muskelskikt som min hjärna. Mina cellers morgongymnastik. En helt oumbärlig vana som ger kraft, energi, riktning och ro.

Jag har också ofta reflekterat över hur tätt samman mina goda tankar hänger samman just med att jag är i rörelse. Att det verkligen handlar om tanke-gång. Metaforiskt säger man ju att ”jag låter tankarna vandra”, ”tankar passerar”. När något sitter fast, när lösningen ligger dold, när svaret inte vill komma till mig så är ofta lösningen att sätta fart på kroppen. Och eftersom uppe & nere hänger ihop, så sätter ju kroppen fart på hjärnan. Precis som långsamheten i rörelserna på morgonen minskar stress och sätter fokus, så kan den raska promenaden skaka om och få snurr på tankarna.  Upptäcker att långsamma skogspromenaden ger bränsle till helt andra tankar och idéer än den raska korta up-tempo vändan. Och tackar mig själv för den informationen och insikten. Nu vet jag precis vad jag behöver göra.

Tänk så bra tankar jag tänker – när jag tankar rörelse.