Kniven mot strupen är ju inte ett särskilt trevligt uttryck.Men ibland är det just det som måste till tänker jag. För mig och för andra.

Fast inte ville jag ha en bild på en kniv överst på sidan, så tänkte jag att ”kniven på strupen” är ju samma sak som tryck som är samma som press. Och så dök bilden upp på Press Release. Och så tänkte jag att, precis så är det. Att sätta sig själv under press – kan vara ett sätt att frigöra sig, att släppa loss något som sitter fast. Att få en chans att komma vidare. Gå vidare. Ta en nytt uppfriskande steg i ny takt, på ny mark!

Och precis så var det!

När jag valde att blogga sist, i den så kallade Företagarens bloggutmaning, så lyckades jag faktiskt med att skriva ett inlägg per dag under tre veckor. När utmaningen var slut, ploppade endast ett inlägg till ut. Trots att jag fick så oerhört fin återkoppling från väntade och oväntade håll. Då folk faktiskt bad mig att fortsätta, sa att det jag skrev var läsvärt och lärorikt. Inte sjutton hjälpte det.
Så nu har jag gjort det enda rätta! Antagit en ny utmaning – denna gång inte att skriva var dag vilket kanske underlättar det kreativa flödet. Nu ser jag fram emot att återuppta en bra vana som jag kom att trivas med.

Så tillbaka till kniven mot strupen – vad är det egentligen hos ”oss” som skjuter upp, prioriterar om och bort. Jag väljer att säga oss – för jag vet att jag inte är ensam. Och om jag istället tänker Press – Release, blir något annorlunda då? Kan orden jag väljer på mina tankar – göra skillnad på det jag väljer att göra.

Jag väljer att tänka att det är så och väljer också att betrakta min fortsatta självpåtagna press som en möjlighet att göra mig fri!