Tänk att jag inte kunde hålla fingrarna borta från tangenterna fast den officiella blogutmaningen är slut. Tänker inte servera inlägg dagligen, men lyssna på detta inlägg på min FB ”Saknar dina dagliga reflektioner via bloggen! Vet ju att det var en tydlig tidsram för det. Du skriver så bra, kan du inte fundera på en fortsättning i någon form” Detta från en bekant som jag inte ens känner särskilt väl. Stort TACK Ann-Christine! 

Vad det värmer! Det finns nån som verkligen läser. Som inte är i den innersta kretsen. Som inte känner sig tvingad eller manad. Utan faktiskt väljer det. Tack! Så kom inte och säg att en precis feed-back inte fungerar 😉

Så i natt jag jag skulle sova, så var det plötsligen där, blogginlägget.

Jag sjunger i en liten kör som snart ska ha en konsert. Vi har ett grymt tema i år. Filmmusik. Låtarna är valda av medlemmarna – alltså 15 personer som har valt 19 låtar som vi repat under våren.

Lotten och den fantastiska förmånen att få vara konferencier, guide, ciceron under denna härliga konsertkväll föll på mig. Nåja, lott och lott. Jag räckte upp min hand snabbt ska jag erkänna, det är ju så oerhört kul!

Så tar jag min roll på stort allvar. Hur sjutton presenterar jag 19 låtar från romantiska komedier, tecknad film, drama, krigsfilm osv. Verkligen allt mellan himmel och jord. Så jag sätter mig vid datorn en regnig valborgsmässoafton och googlar, läser, nästlar mig fram i labyrinter av filmtitlar, IMBD, youtube, wikipedia och den värsta labyrinten av dem alla. Min egen hjärna! Vilka filmer har jag sett. Vilka tillstånd försatte de mig i. Vad är det jag minns? Vill minnas?

En sådär tre, fyra timmar senare har jag typ 10 A4 med nedplockad text och tankar. Så börjar det roliga. Vad står varje film/filmlåt egentligen för? Vad är kärnan? Går det att plocka ut essensen? Ett ord, en kort kärnfull mening?

Svaret är lika enkelt som resultatet. Självklart går det 🙂 Om du inte ser svaret framför dig så letar du kanske på fel ställe. Se åt sidan, titta nedanför – hitta omvägen eller genvägen. Och var så säker, tråden finns där, att plocka tag i på var och en av de delar som du har där framför dig. Så är det bara att följa tankebanorna i rätt riktning, uppåt, neråt, åt sidan och framåt…

Och därifrån så framför mina ögon utkristalliserades den röda tråden. Det som är gemensamt för alla filmerna, alla låtarna, alla oss i kören. Som på denna nivå delar någon sorts tanke, någon riktning, en viljeyttring. Där låt efter låt kan haka sig på.

Så är det bara en liten detalj – jag ska formulera det så alla andra kan se det jag ser 🙂

Och ja! Du är välkommen på konserten den 12 maj kl 19.30