Har funderat lite på Mindfulness, vad det består av och vad det kan tänkas leda till. Är övertygad om att mindfulness för många kan vara en fantastisk metod och modell när man har behov att dra i sin inre handbroms. Tänker samtidigt hur viktigt det skulle vara för mig att inte fastna i ett surrande ”här-och-nu” läge och verkligen sträva efter balansen. Förståelse för vad som ledde fram till bromsbehovet, och insikten om när och hur jag ska ta ny sats framåt, och till vad.

Nåja, det var inte alls det jag egentligen fick med mig från igår, men ett spännande samtal idag om just mindfullness ledde vidare förstås – så här kommer gårdagens insikt 🙂

Igår hade jag en körrepetition med min fina lilla kör. Ja, den är ju inte ”min” helt och fullt, men jag är en av de aktiva glada som träffades igår för att repetera inför den kommande vårkonserten. En hel dag tillsammans för att arbeta med form och uttryck, att sätta toner och inte minst texter. Det som ställer till det emellanåt är just texterna. Med ambitionen att kunna allt utantill för att just kunna arbeta med uttrycket – så landade mina tankar idag otippat i Mindfulness. Som i min hjärna formades om till ”Mind-full-less” som kom ut som ”Less-Full-Mind”…

En oerhört smart man som jag beundrar säger ofta ”ha lite i huvudet och mycket att göra”. Och menar att det hjälper oss att inte fylla upp huvudet med massor om vi har massor att göra. Att leverera. Att minnas. Lägg in just det du behöver, och låt resten sköta sig själv. Igår fokuserade jag på vad jag vi ville förmedla med var låt, vad texten egentligen handlar om. Vad vill jag förmedla, och vad vill jag att någon annan ska uppleva. Och med huvudet mindre fullt av noter och ord kunde jag ju vara just mer närvarande och släppa taget, lita på processen, att det som behövs redan finns där, och släppa fram toner och uttryck.

Så idag går jag från Mindfulness till ”A Mind Less Full” och fortsätter att njuta av min söndag.