Så har jag av någon outgrundlig anledning tagit an en blogg-utmaning! Att under 21 dagar blogga om mitt företag och mitt företagande.

Min bloggerfarenhet som sträcker sig till att skriva om ”hur-ett-badrum-blir-till”. Å andra sidan hade den bloggen mer än tusen träffar på tre veckor, vilka det nu kunde vara som vill veta allt om flytspackel och kakelsättning, och om hur det fina badrummet växte fram 🙂

Fast denna blogg ska handla om helt andra saker tänker jag. Tänker att det kan vara ett fönster för reflektion – kanske. Min egen och andras – kanske.

I går hade jag en spännande uppstart på en ”ny fas” i mitt företagande. Jag är antagen i ett Mentorskapsprogram. Som mentor! Det är Almi Företagspartner som på uppdrag av Näringslivsdepartementet driver detta Mentorprogram sedan något år tillbaka. I går var den stora uppstartsdagen, med en gemensam utbildningsdag för alla blivande mentorer där vi fick möjlighet att ta till oss den gemensamma ramen för det kommande året. Spännande och intressant att träffa andra entreprenörer och företagsledare, alla med ett gemensamt mål för ögonen – att få Ge Tillbaka! Nåja, gemensamt och gemensamt … mitt mål med mitt mentorskap är bland annat att få ett utifrånperspektiv på det jag redan gör. Stärka upp det jag vet och kan, och fördjupa mig i det jag behöver addera och justera. Inte så mycket ”pay-back-time” kanske som för många andra. Jag är inte riktigt där – som relativt nystartad företagare var inte det min drivkraft.

Min intention med Mentorskapet i denna form är att lära och lära ut.

Att tillsammans med adepten, verkligen över tid, få möjlighet att utveckla och utvecklas.

Att få göra det jag vill mer än annat – förändra och förändras.

Hörs i morgon

Pia