Jag vaknade med en oroskänsla i magen. En person som jag står i dialog med är i en omtumlande fas i livet och jag har anledning att i visst mått dela denna process. Just denna dag var det något som dök upp och störde mina tankar och jag tänkte att det var en god idé att helt enkelt ta ett litet extra samtal för att radera denna odefinierade oro. Det visade sig att det inte alls kunde fungera så just denna dag. Personen ifråga var minst lika oroad som jag, och kanske till och med lite till. Detta hör just inte till vanligheterna, och det smittade. Vi smittade varandra med våra tillstånd.

Jag valde den rationella vägen, för att resonera oss båda bort från oron. Det fungerade ganska bra. Och jag betonar; ganska.Jag valde att inte ”gå in i” situationen, och att förstås tänka och agera ”utifrån” – där jag ju faktisk befann mig. Faktum är att precis som med ”delad glädje är dubbel glädje” så kan oron expandera på samma sätt. Ofta blir effekten den motsatta – men emellanåt driver tankar, idéer, planer och fantasier runt som drivved på ett hav och kontrollen över vad som dyker upp på stranden och när, tycks skriven i stjärnorna

Nåja, jag gick till sängs. Till en orolig natt. En orolig sömn. En natt full av drömmar.

Jag vaknade och kunde konstatera att mitt omedvetna hade hjälpt mig att ta ett steg till i min process. Det mitt medvetna rationella jag inte fick styr och ordning på, det kunde mitt omedvetna reda ut, sortera och filtrera, och sätta samman till en ny tankespegel. En spegel som kunde spegla en verklighet och inte en fantasi.

…allt detta påminde mig om en drömfångare. Jag köpte en gång, när barnen var små, drömfångare. På en resa till Nordamerika och Canada hade jag förmånen att möta Indianer, som tillverkade och sålde sina drömfångare. Drömfångare som är som ett vackert magiskt spindelnät i vilken de onda drömmarna är tänka att fastna

Den vackra cirkeln med sitt nät, sina fjädrar och sin magiska pärla som fångade in de onda drömmarna och bara släppte igenom de goda. Drömfångarna från indianerna fungerade – mardrömmar för barnen försvann.

Och jag upptäckte att jag har en egen drömfångare i mitt inre som sorterar mina tankar och drömmar åt mig.

Min magiska kärna.